Veiligheid

Brandveiligheid

Wat altijd gegarandeerd moet zijn door de organisatie van een feest is de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan brandveiligheid. Zorg er dus voor als je een BBQ partijtje organiseert, om de brandblusser in de buurt te zetten. Houd ook rekening met het ophangen van versieringen. Liever geen brandbare versieringen ophangen. Garandeer ook meer uitgangen dan een. Zo kan altijd iedereen op tijd wegkomen in geval van brand.
Ben je niet helemaal zeker van jouw brandveilige omgeving? Laat dit dan controleren door de brandweer. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij jouw lokale brandweerkazerne. Bij grootschalige evenementen heb je een calamiteitenplan nodig om een vergunning verleend te krijgen.

Beveiliging

Ga je voor een echt groot feest met een erg goede publiekstrekker? Garandeer dan de persoonlijke veiligheid van jouw bezoekers door het inhuren van beveiligingspersoneel. Hier zijn gespecialiseerde bedrijven voor die dit kunnen aanpakken voor je. Een beveiligingsbedrijf faciliteert dan controle bij de entree, beveiliging van artiesten en personeel, maar ook het begeleiden van hulpdiensten en hulpbehoevenden. De beveiliging is dan opgenomen in het calamiteitenplan. Dit calamiteitenplan is een vereiste om een vergunning voor grote evenementen te krijgen.

Voedselveiligheid

Ook voedselveiligheid is een hekel punt. Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat bezoekers ziek worden van het eten welke geserveerd wordt op jouw feest. De kans dat mensen dan ooit nog eens een feestje van jou willen bezoeken is dan erg klein. Dit betekent dat de leveranciers van de etenswaren op jouw feest goed gecontroleerd moeten worden. Bekijk dan ook reviews op het internet voordat je in zee gaat met een bepaalde leverancier. Voor aanvang en tijdens het feest. Zorg er dus voor dat er iemand goed op de datum van de artikelen let en regelmatig proeft tijdens het feestvieren!

Terug naar overzicht