Organiseren van kerstborrel

Organiseren van een kerstborrel

Het organiseren van een kerstborrel komt ieder jaar weer terug. In dit artikel willen we je graag tips en adviezen geven inzake het organiseren van de jaarlijkse kerstborrel. Je hebt als werkgever maar een keer de kans om dit goed te doen, dus laat het dan ook een groot succes worden zodat de medewerkers zich gewaardeerd voelen. Dit alles komt ten goede inzake de betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel op de werkvloer.

Het kerstpakket mag niet ontbreken

Een kerstborrel zonder kerstpakket is anno nu not done en misschien wel het belangrijkste van heel de borrel. De medewerkers verwachten een kerstpakket als blijk van waardering en bedankje in verband met de geleverde diensten en inzet. Ga dan ook altijd zorgvuldig te werk als het gaat om het uitzoeken van dat ene mooie kerstpakket. Een bedrijf wat jullie hierin van dienst kan zijn is Kerstpakketten idee. Deze firma is op het internet een van de grotere spelers en de collectie telt ruim 700 verschillende kerstpakketten. Daarnaar bieden zij ook een kerst keuze cadeau aan. Met de bon kunnen de medewerkers op basis van punten eigen cadeaus uitkiezen. Benieuwd? Bekijk dan de collectie kerstpakketten online.  

De locatie

Heb je op de zaak geen ruimte beschikbaar, ga dan opzoek naar een zaaltje in de nabije omgeving. Het zaaltje kun je aankleden in de kerstsfeer en een bijkomend voordeel hierbij is dat je geen rommel op de zaak hebt. Reserveer het zaaltje tijdig en vraag om een plattegrond. Aan de hand van de plattegrond kun je een indeling maken van waar alles komt te staan. De kerstpakketten, het eten, het podium voor de kerstspeech etc etc.

Het kerstdiner

Als het kerstpakket, de locatie en de aankleding geregeld is. Komen we aan bij de lunch of het diner. Afhankelijk van het budget is het belangrijk dat het eten wordt klaargemaakt door een goede kok. De kok neemt in de meeste gevallen in samenspraak met jullie het diner door. Wensen en behoeften kunnen tijdens het gesprek kenbaar gemaakt worden. Wordt het iets zoets, iets hartigs of wordt er voor een combinatie gekozen.

Kerstmuziek

De sfeer is voor een groot deel bepalend voor het ontstaan van een onvergetelijke kerstborrel. Kies de muziek dan ook zorgvuldig uit en laat eventueel een dj komen met de nodige ervaring. Het voordeel hiervan is dat je nergens geen omkijken naar hebt. In de voorbereiding kan er met de dj een set samengesteld worden.

De kerstspeech

Twee vliegen in 1 klap. Indien er gekozen wordt voor een dj, dan is er een professionele geluidsset aanwezig. Sluit hier een microfoon op aan en de voorzieningen voor de speech zijn gelegd. Het belangrijkste bij de speech is dat je de medewerkers toespreekt. Zij zijn immers de motor achter het succes van de onderneming. Blik terug op het afgelopen jaar; wat ging goed en wat kon beter. Kijk ook in de toekomst en maak doelen kenbaar. Op deze manier voelt de medewerker zich betrokken bij de organisatie en weten zijn welke richting het management op wilt. Hou de speech niet te lang en sluit af met het bedanken van alle medewerkers.

Succes met alle voorbereidingen en laat de kerstborrel een groot succes worden!

Terug naar overzicht