Organisatie

De organisatie van een feest kan veeleisend zijn. Kleinere feestjes zijn overwegend niet lastig en alleen maar leuk om te organiseren. Dit doe je vaak alleen en soms met meerderen. De grotere feestjes zijn handig om met meerdere mensen te organiseren.

Deelnemers

Als je jouw thema hebt vastgelegd en het aantal bezoekers hebt bepaald, dan kun je gaan nadenken over de hulp die je nodig hebt om het allemaal voor elkaar te boksen. Je kunt hierbij gebruik maken van het aanwijzen van functionarissen. Functionarissen zijn mensen die je aanwijst die een bepaalde rol vervullen in de voorbereiding en uitvoering van jouw feest. Denk hierbij aan het aanwijzen van:

  • Een ontvangstfunctionaris voor jouw feest
  • Een cateringverantwoordelijke voor jouw feest
  • Een muziekverantwoordelijke voor de sfeer
  • Een kassaverantwoordelijke voor de budgetbewaking
  • Een andere functionaris?

Extern specialisme

Stel je wilt een leuk straatfeest organiseren voor de buurt. Een buurman stelt een tent ter beschikking, weer een andere buurman levert de stroom en een buurvrouw biedt haar servies en bestek aan. Helaas is nog niet alles compleet om een leuk straatfeest te organiseren want je komt nog catering en personele capaciteiten te kort. Je kunt dan indien jouw budget dit toelaat, gebruik maken van extern specialisme. Afhankelijk van jouw thema kunnen dit exclusieve hapjes zijn, of een vette hap uit een frietkar. Of misschien een pannenkoekenkraam voor de kinderen. Alles is mogelijk. Zolang het maar past binnen jouw budget. Je vind zulke bedrijven gemakkelijk via bijvoorbeeld deze bedrijvengids. Maak goede afspraken over wie wat aanlevert. Zo weet je precies wie verantwoordelijk is voor welk deel van de organisatie.