Locatie

Het organiseren van een feest valt of staat bij de gekozen locatie. Het kiezen van een locatie verdiend daarom flink wat aandacht. Uiteraard is de keuze van de locatie afhankelijk van het thema en het aantal bezoekers. Hoe meer bezoekers hoe groter de locatie en hoe meer voorzieningen er getroffen moeten worden. Erg handig is om de locatie vooraf te gaan verkennen. Dan kun je beter inschatten wat je wel en wat je niet meer nodig hebt om een mooi feest te organiseren.

Voorzieningen & capaciteiten

Voorzieningen bepalen de capaciteit van een locatie. Als je bijvoorbeeld een houseparty wilt organiseren in het bos, dan is het waarschijnlijk dat er geen stroomvoorziening is op locatie. Deze zul je dan zelf moeten verzorgen. Dit kan natuurlijk in de vorm van een aggregaat met dieselmotor, maar waarschijnlijker is dat een auto gebruikt wordt als energiebron bij dergelijk feest.

Zo loop je bij het kiezen van een geschikte locatie bijvoorbeeld tegen de volgende vragen aan:

Checklisten

Een idee is om gebruik te maken van de checklisten van deze website om niets aan het toeval over te laten! En verzeker jezelf van het geven van het ultieme feest waar iedereen nog jaren over napraat!

Terug naar overzicht