Verloop van het feest

Je weet nooit welke onverwachte gebeurtenissen er op een normale dag allemaal kunnen gebeuren. Je kunt het er dan op aan laten komen om te reageren op deze gebeurtenissen door gebruik te maken van gezond verstand. Op deze manier kun je veel situatie het hoofd bieden.

Onverwacht en toch gepland

Helaas is het zo dat je veel zaken niet snel opgelost krijgt op het moment dat de situatie zich voordoet. Als je een feest organiseert wil je het liefst niets tegenkomen wat je niet ter plekke kunt oplossen. Je houdt dan niet van onverwachte zaken die je niet snel kunt oplossen. Om deze reden ga je vooruit denken. Je maakt een planning welke zaken je kunt verwachten en welke je hoopt dat niet gebeuren. Zo bepaal je vooraf al het verloop van het feest. Als je jouw feestje goed voorbereid, dan weet je precies wat jouw feestgangers nodig hebben om het feest te laten slagen. Een goede voorbereiding zorgt ook voor het in kaart brengen wat feestgangers vooral niet willen meemaken tijdens jouw feest. Zo kun je inspelen op zaken die hopelijk niet gaan gebeuren en ben je toch goed voorbereid op ongeplande zaken.

Chronologisch feestverloop

Van voorbereiding via uitvoering naar evaluatie. Dit zijn de drie stappen die een projectplan doorlopen. Je begint al enkele maanden vooraf met het vaststellen van zaken die je nodig hebt, om ze vervolgens te regelen. Tijdens de uitvoering ga je alles in beweging zetten en gebruiken. Na afronding kijk je nog eens kritisch naar de uitvoering en kun je zien of het feestverloop voldeed aan de verwachting. Je hebt nu een goed drie stappenplan doorlopen, die je mogelijk weer een volgend feest kunt gebruiken. De volgende pagina's tonen je de drie stappen uitvoerig beschreven voor het organiseren van een memorabel feestje.