Evenementenvergunning

Evenementenvergunning

Wanneer heb je een evenementenvergunning nodig? Over het algemeen kunnen we stellen dat je een evenementenvergunning nodig hebt wanneer het evenement te maken heeft met openbare orde. Een vergunningvrij feest heeft vaak het volgende:

Een flinke BBQ of een verjaardagsfeestje organiseren kan vaak zonder vergunning. Maar om helemaal zeker te weten of er voor jouw feestje een evenementen vergunning nodig is en hoe je deze vervolgens aanvraagt, neem je contact op met jouw gemeente.

Evenementenvergunning aanvragen

Een evenementenvergunning aanvragen kan tegenwoordig van thuis uit via jouw eigen DigiD op jouw gemeentelijke website. Je kunt uiteraard ook langsgaan aan het publieksloket op het stadskantoor van jouw gemeente. Voordeel van een bezoek aan het kantoor is dat je meteen antwoord op andere vragen kunt krijgen die betrekking hebben op jouw evenement.

Media aandacht

Nadat je jouw vergunning hebt aangevraagd, hebben omwonenden 6 tot 8 weken de tijd om bezwaar te maken tegen jouw voorgenomen feestje. Om mensen op de hoogte te stellen van de aangevraagde vergunning maakt de gemeente gebruik van het lokale nieuwsblaadje. De publicatie van aangevraagde vergunningen staat altijd in een vaste katern vermeld. Iedereen binnen de gemeente waar je jouw feestje organiseert krijgt dit krantje in de brievenbus. Dit is meteen media aandacht voor jouw feestje! Zie de checklist communicatie voor meer media aandacht tips. 

Terug naar overzicht