Evaluatie

Evaluatie

Je wilt een feest graag met een tweetal doelgroepen evalueren. De deelnemers en de bezoeker. Deze evaluaties gaan op verschillende manieren.

Deelnemer evaluatie

Een klein en besloten feest kun je mogelijk een week later thuis evalueren met alle deelnemers bij elkaar. Bij een groter evenement met meer (externe) deelnemers is het vaak niet echt prettig om een bijeenkomst als evaluatie te plannen. Voor de professionele partijen staat namelijk het volgende evenement alweer op de planning en is extra tijd besteden aan jouw evaluatie niet handig. Je zou in dit geval beter evaluatieformulieren kunnen mailen of opsturen naar de deelnemers van het feest, waarin men kort punten kan bevragen, zoals:

Bezoeker evaluatie

Uiteraard wil je graag weten wat de feestervaring van jouw bezoeker was. Om zijn/haar beleving gaat het immers. Zorg dat je gegevens verzameld van jouw feestgangers. Als het allemaal bekenden zijn is het gemakkelijk. Heb je veel onbekende feestgangers, vraag dan e-mailadressen en NAW-gegevens vooraf bij de kaartverkoop. Zo kun je jouw feestgangers persoonlijk bedanken voor hun aanwezigheid en misschien zelfs nog een leuke aanbieding doen achteraf, zoals foto's of t-shirts van het feest.

Zorg voor goede nazorg voor zowel deelnemende partijen als gasten van jouw feest. Zo wordt er langer nagepraat over de feestbeleving en is de kans op deelname aan jouw volgende feesten veel groter. Niets vergeten? Maak dan gebruik van de checklisten van Eenfeestjeregelen.nl. 

Terug naar overzicht