De bezoekers 

Bepaal wie jouw bezoekers zijn en weet wat ze fijn vinden. Bied jouw gasten het juiste aanbod voor de juiste personen. Een geslaagd feest begint altijd bij een enthousiaste feestganger.
Denk maar eens aan de verjaardag van een zesjarig kind. Het verjaardagsfeestje is niet geslaagd als het kind huilt omdat de cadeaus niet leuk genoeg zijn, of omdat ze precies datgene krijgt waar ze niet om gevraagd heeft. Weet dus wat jouw bezoeker leuk vindt aan jouw feest en zorg dat hij of zij dit krijgt. Nodig ook niet zomaar iemand uit. Ken jij de echte sfeermakers? Sommige mensen hebben dit... Zonder moeite maken ze een feest van elke gelegenheid. Nodig ze uit!

Doelstelling van het feest

Een goede aansluiting met jouw feestgangers krijg je het beste als je jouw feestdoelstelling hebt bepaald en als je weet wanneer het feest geslaagd is. Wil je een BBQ feest in de tuin organiseren met een vijftigtal vrienden? Dan zijn goed weer (je kunt dit ook beïnvloeden) een BBQ, bier en worsten absolute randvoorwaarden voor een geslaagd feest. Heb je bepaald dat je een lekker verkoelende BBQ wilt organiseren omdat iedereen wel even wil uitpuffen na een hittegolf van drie dagen achter elkaar? Misschien kies je dan wel voor een locatie aan het water, of zet je een kikkerbadje op met koel water erin. De keuze is aan jou, maar zorg wel voor een goed afgewogen keuze, zodat iedereen het naar de zin heeft en krijgt wat 'ie wil.

Geslaagd feest?

Uiteraard wil je graag weten of jouw feestje geslaagd was. Je kunt hiervoor kijken naar de organisatie van het feest. Liep alles gesmeerd? Ja? Betekent dit dan dat het een geslaagd feestje was? Of is het misschien handiger om deze vraag te stellen aan de bezoekers van jouw feest. De echte feestgangers. Als het voor jouw feestgangers een geslaagd feest was, dan is het partijtje helemaal geslaagd!