Date & theme

Wat het altijd goed doet bij feestgangers is het feest onderdompelen in een leuk thema. Woon je aan het strand? Misschien ben jij dan wel de organisator voor het jaarlijkse zomerstrandfeest! Een afgelegen locatie zonder stroom? Misschien is een 'Blairwitchparty' dan wel iets om te organiseren. Eigenlijk is er altijd wel reden voor een feestje. De vraag is alleen: 'Welk thema heeft jouw feestje?'

Een knallend feest thema

Een thema moet wel een beargumenteerde keuze zijn. Misschien is de keuze voor jouw thema wel een hele onlogische keuze maar toch erg passend gekozen. Een beachparty buiten op het strand organiseer je niet in de winter. Maar een beachparty binnen in een loods organiseer je misschien juist wél in de winter! Het bedenken van een thema maakt het organiseren van een feestje alleen maar leuker! Uiteraard kun je van het bedenken van een thema voor jullie feest ook al een feestje maken. Plan bijvoorbeeld een creatieve sessie met je vrienden op een avond met een drankje en een hapje! Zo motiveer je anderen ook om enthousiast te worden over jouw feestje!

De juiste datum

Het bepalen van de datum is lastiger dan je denkt. Het liefst kies je een datum waarop de meeste mensen beschikbaar zijn. Afmeldingen heb je altijd, maar de aantallen zijn hoger als je jouw feest organiseert op bepaalde data. Zo zijn bijvoorbeeld feestdagen niet altijd ideaal. Sinterklaasavond is bijvoorbeeld niet handig om een knaller van een feest te organiseren als jouw doelgroep voornamelijk bestaat uit jonge ouders die samen met de kinderen cadeaus uitpakken op die dag. Moederdag kan echter weer wel een ideale dag zijn voor een buitenevenement, omdat dan iedereen vrij is en het vaak mooi weer is. Mensen gaan dan met de volledige familie erop uit om er een leuk dagje van te maken. Een goed gekozen datum draagt bij aan een succesvol feest!