Checklist calamiteitenplan

Omschrijving

 X 
Plattegrond – Op een plattegrond kun je alle belangrijke punten aangeven. Het is dan ook meteen duidelijk wat waar is te vinden en welke deelnemers aanwezig zijn.    
Stroompunten – Meterkast, aggregaat of andere stroombron moet erop staan. Stel dat er geblust moet worden, is het slim om te weten wat vooral niet nat moet worden.  
Waterpunten & brandblussers – In geval van brand kan de brandweer slangen aansluiten op waterpunten. Zelf blussen met brandblussers is sneller geregeld als je weet waar die te vinden zijn  
Nooduitgangen & routes – Geef duidelijk aan waar de nooduitgangen en noodroutes voor hulpdiensten zich bevinden. Voeg hier verzamelplaatsen voor alle aanwezigen aan toe voor als het volledige terrein ontruimt moet worden.   
EHBO & BHV – Opgeleide bedrijfshulpverleners en EHBO voorzieningen moeten aanwezig zijn. Zo kan iemand met verwondingen snel geholpen worden. Bij drugs en drank gebruik kan snel handelen levens reddend zijn.   
Parkeerplaatsen – Zorg voor voldoende parkeerplaatsen zodat calamiteitenroutes niet worden geblokkeerd. Als politie, brandweer of ambulance niet gehinderd worden door geparkeerde auto's. Vaak wordt een vergunning geweigerd door een gebrek aan parkeerplaatsen.   
Schatting van het aantal bezoekers & deelnemers – Maak een verwachting van het aantal bezoekers en het aantal deelnemers. Stel dat er hulp nodig is, dan maakt het een groot verschil of er 50 mensen of 250 mensen geëvacueerd moeten worden.   
'What if' situaties – Beschrijf hoe er gehandeld moet worden als er onverwachte zaken voorvallen. En vooral ook wie er dan verantwoordelijk is voor het inschakelen van hulpdiensten of het bijhouden van aantal bezoekers.  
Alarmnummers – Een opsomming van alarmnummers die van toepassing zijn op jouw feest.